Stáhněte si

prusiny

Využijte naše materiály k poznávání přírody. Nabízíme vám různé náměty do výuky nebo jen tak na výlet po prusinském kopci.

Metodický list

Inspirujte se pro využití školní zahrady ve všech ročních období. Ke každému ročnímu období zde najdete podrobně zpracovanou ukázkovou činnost.

Zahradní kalendář

Co se děje v zahradě v průběhu roku? Přečtete si, co můžete vidět v přírodní zahradě v jednotlivých měsících.

Leták

Vydejte se po prusinské mikrostezce za doprovodu našeho letáku – skládačky ve formě přátelské zejména rodinám s dětmi s obrázky k vymalování. Z formátu pdf jej snadno vytisknete i doma.

Plán zahrady

Zahradní architektka Zuzana Kejhová-Přenosilová pro naši zahradu nakreslila na základě našich podnětů a představ plán. Najdete v něm jednotlivé prvky a jejich stručnou charakteristiku.

Průvodce zahradou

Jako další zdroj poznání jsme pro různé věkové skupiny připravili takzvané průvodce zahradou. Věnují se jednotlivým prvkům zahrady a mají zprostředkovat informace, které nelze získat samotným pozorováním. Text je doplněn kreslenými obrázky, pro nejmenší jsou určeny drobné úkoly.

Katalog druhů

Nabízíme vám charakteristiku jednotlivých druhů rostlin, které na prusinské zahradě najdete v trvalkovém záhonu a na jedlé stráni. Informace k jednotlivým druhům obsahují základní určovací znaky a fotografii, zajímavosti (využití, role v ekosystému, jiné charakteristiky).