Stůl

Vítejte na prusinské zahradě. Rozhlédněte se okolo sebe a seznamte se s děním v přírodním prostředí. Ocitli jste se v pásu zahrady, který navazuje na prusinský dvůr s hospodářskými zvířaty a výběh s drůbeží. Zahrada tu ve spodní části volně přechází v louku, z jedné strany přiléhá k silnici a z druhé k ovocnému sadu.

Před vámi se nachází jednoduchá bedýnka ze dřeva se snímatelným víkem, která obsahuje vzorky místních dřevin, suchých plodů a dalších přírodnin a předmětů ke zkoumání. Předměty v bedýnce můžete poznávat – pojmenovávat, ale hlavně vnímat a zkoumat všemi smysly.

Vlevo od vrátek u starých jabloní najdete prostor přátelský včelám a jiným oplylovačům. Výsadba rozšiřuje nabídku pro včelí snůšku ve vegetační sezóně (časné kvetení vřesovce, pozdní kvetení vřesu) a ilustruje vřesovištní společenstvo. Pozorujte pestrost našich domácích druhů kapradin a jiný způsob rozmnožování rostlin. Do života včelstva nahlédněte díky speciálně upravenému částečně prosklenému úlu v koutu zahrady.

Vybavení venkovní učebny výukovými prvky, tvorbu průvodce zahradou a katalogu druhů podpořil v roce 2015 Státní fond životního prostředí v rámci projektu Pestrá prusinská zahrada – učebna v přírodě.
SFZP_zkr_CMYK

MZP_logo_RGB_v2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *